Zoekmachine adverteren

Pay Per Click Management

Zoekmachine adverteren (SEA)

Wilt u snel (meer) bezoekers op uw website en heeft u het budget om deze door middel van advertenties te krijgen? Dan is zoekmachine adverteren wellicht iets voor u. Met advertenties via de diverse zoekmachines heeft direct bezoekers zodra u de campagne start.

Hoe werkt het adverteren op zoekmachines

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u een of meerdere pakkende advertentie -titels en -teksten heeft en deze koppelen aan de een aantal termen waarmee u klanten gaat overtuigen.

Het zoekmachine adverteren werkt als een soort veiling. U biedt mee om een aantal posities op de resultatenpagina van bijvoorbeeld Google. De posities waar eindelijk uw advertentie aan hangt dan weer af van uw bod op een zoekwoord, keyword of trefwoord.

Uw klanten krijgen uw advertentie te zien en dan?

Alleen kijken kost geen geld, maar een klant die op de advertentie klikt kost u wel geld. Het is dus erg belangrijk dat uw advertentie alleen die groep aanspreekt die echt op zoek is naar hetgeen u mee adverteert. Bijvoorbeeld: U verkoopt katten en adverteert op het woord 'Kat'. Hier zullen ongetwijfeld veel mensen op zoeken, maar niet iedereen die zoekt wil een kat kopen. Met deze titel bent u al heel snel veel geld kwijt aan niet converterende bezoekers.
De zoekterm 'kat aanschaffen/kopen zou dan al een stuk beter zijn', maar nog niet optimaal.

U klanten zitten op uw site

Fijn u heeft veel bezoekers op uw website, maar ze kopen niets. Dit kan te maken hebben met de advertentie. Uw bezoekers dachten dat ze hier iets konden vinden, maar hebben het niet gevonden en gaan weer weg, of uw site is bijvoorbeeld niet conversie geoptimaliseerd.

Conclusie: Ga niet zomaar adverteren op internet, maar zorg ervoor dat alle factoren kloppen en bezoekers eenmaal op uw site niet meer om de koop/lead heen kunnen.